زنان، نیروی کار ارزان
توی دهه ۱۹۷۰ میلادی، استخدام گسترده زنان از استراتژیهای اصلی شرکتهای بزرگ آمریکایی بود. به این دلیل که زنها کار موقت و با حقوق کم رو راحتتر از مردان قبول میکردن! در این برهه زمانی، شرکتهای آمریکایی هر کجای دنیا که فعالیت میکردن، زنان رو با همین شیوه پای کار آوردن و صاحب سودهای کلان شدن! اتفاقی که بعد از مدتی به کشورهای دیگه هم سرایت کرد، مثل کره جنوبی که با کشیدن زنان کرهای با حقوق خیلی کم از مزرعه به کارخونهها، به پیشرفت صنعتی رسید! اما این اتفاق چطور افتاد و خانمها چطور تن به این روند ظالمانه دادن؟…
سرمایهداری برای رسیدن به این هدف، طرز فکر خانمها رو تغییر داد. این جریان با تبلیغات سنگین، زنان رو از مادر شدن و حفظ کانون خانواده به سمت کارِ بیرون از خونه و استقلال اقتصادی هدایت کرد… اما مهمترین ابزار سرمایهدارها توی این ماجرا، جنبش فمینیسم بود. فمینیستها، توی سراسر دنیا خانمها رو تشویق کردن که فقط برای خودشون زندگی کنن نه برای خانواده و جامعه! این خودخواهی، خانمها رو خیلی زود متقاعد کرد که بیرون از خونه برای شرکتها کار کنن.
پروفسور آیزنشتاین، توی کتابِ فمینیسمِ اغوا شده، نمونههای زیادی از استثمار زنان رو بیان میکنه و میگه: «توسعهِ بخشِ خدماتیِ اقتصاد و هجوم زنان به بخش نیروی کار خدماتی، در واقع یک تعامل پیچیده بین شرکتها و یک جنبش اجتماعی به نام فمینیسمه…»
اما کار به اینجا ختم نشد و بعد از مدتی سرمایهدارا برای رسیدن به سود بیشتر، حقوق مختلف کارکنان زن رو به بهانه برابری با مردان حذف کردن. مزایایی مثل بیمه، آموزش، غذا و این اواخر حتی مرخصی زایمان زنان هم، از فهرست حقوق خانمها محو شد! بله اینجوری شد که کمکم کارهای توی خونه مثل تهیه غذا، شستشوی لباس، نظافت منزل و نگهداری بچهها تبدیل شد به مشاغل اقتصادی… به این ترتیب، کارهایی که خانمها قبلاً توی خونه مشغولش بودن، حالا بیرون از خونه انجام میدن و حتی برای اون مالیات میپردازن!
علاوه بر اینا، به بهانه برابری مرد و زن کارهایی مثل نگهبانی شیفت شب، رانندگی کامیون، باربری و کارهای سنگین که مناسب آقایون هست رو، حالا خانمها هم باید انجام بدن… کنار همه این اتفاقات باید حواسمون باشه که یه فاجعه توی خیلی از کشورها رقم خورده و اون فروپاشی خانوادهها به خاطر عدم حضور مادران توی خونههاست!
حالا به نظر شما با این اوضاع زنان و جنبشهایی مثل فمینیسم چیکار میشه کرد؟!
بدون دیدگاه