انقلاب سودان
سودان یه کشور سرشار از نفت و معادن ارزشمند طلا توی شمال آفریقاست. حوالی سال 1980 میلادی، جعفر نِمیری رئیسجمهور سودان، منابع نفت این کشور رو در اختیار کمپانی نفتی دولت آمریکا گذاشت؛ اما چند سال بعد، عُمَر اَلبَشیر، بهعنوان رئیسجمهور جدید، عذر آمریکاییها رو خواست و با چینیها برای توسعه میادین نفتی قرارداد بست. همین موضوع در کنار مخالفت با سرمایهداری و سیاستهای ایالاتمتحده، باعث شروع دشمنی این کشور با نظام سودان شد. حالا ناگفتههای صورتی ماجرای یک انقلاب زنانه در سودان رو برای شما روایت میکنه. داستان از جایی شروع شد که قدرتهای غربی تصمیم گرفتن برای رسیدن به منافع خودشون توی سودان، از دریچه حقوق زنان وارد بشن. برای شروع، اونا روی قانون حجاب دست گذاشتن و اون رو ظلم به خانمها معرفی کردن؛ در حالی که مردم مسلمان سودان، درگیر مشکلات بزرگی مثل فقر و بیکاری و عدم مدیریت منابع بودن! نقطه عطف این برنامهها به سال ۲۰۰۹ و کمپین نه به سرکوب زنان برمیگرده، که برای حمایت از خانم لوبنا احمد حسین راهاندازی شد. لوبنا که به خاطر رعایت نکردن قانون پوشش دستگیر شده بود، حدود ۵۰۰ دعوتنامه برای رسانهها و گروههای حقوق بشری ارسال کرد تا توی دادگاهش شرکت کنن. این کار همون چیزی بود که قدرتهای غربی بهش نیاز داشتن!
با وقوع این اتفاق، سازمانهای فمینیستیِ غربگرا مثل موسسات سَلَمِه و زنانِ شاخِ آفریقا، به شکل گسترده وارد شدن تا به حکومت سودان فشار بیارن. مهمترین کار اونا تحریک افکار عمومی از طریق تبلیغات همهجانبه و مدیریت شبکههای اجتماعی بود. کاری که باعثِ رونق گرفتنِ اعتراضات زنانه با شعار آزادی صلح عدالت در سودان شد. قدم بعدی، انجام عملیاتِ روانی با استفاده از فیلم آواز خوندن و رقصیدنِ یه دخترِ دانشجو به اسمِ آلا صلاح، با لباس سفید توی یکی از تجمعات بود. رسانههای بزرگ غربی این تصویر رو بهعنوان نماد انقلاب زنانه سودان تبلیغ کردن و اینطور نشون دادن که همه مردم، خواهان تغییر جدی هستن! بالاخره، ناآرومیها در سودان با نفوذ مخفی سازمانهای آمریکایی مثل بنیادهای راکفِلِر و جامعهِ باز، اثر خودش رو گذاشت. این فشارها در کنار تحریم شدید اقتصادی و تقویت گروهکهای تجزیهطلب، رئیس جمهور سودان یعنی عُمَر اَلبَشیر رو سرنگون کرد. بعد از انجام کودتا، اتفاقات خیلی عجیبی بدست دولت انتقالی سودان افتاد. دولت موقت، قانون پوشش و حتی ممنوعیتِ مشروب رو توی کشوری که 97 درصد مردمش مسلمان هستن، لغو کرد. اونا حتی همجنسگرایی رو هم آزاد اعلام کردن و اوج اقداماتشون، عادیسازی روابط با اسرائیل در سال ۲۰۲۳ بود. به این ترتیب سودان، از یه کشور مستقل، به عنصری مطلوب برای غربیها تبدیل شد. حالا زنان سودان که ۷۰ درصد معترضین توی راهپیماییها رو تشکیل میدادن، احساس میکردن تونستن کشورشون رو آزاد کنن؛ اما متاسفانه این انقلاب زنانه به اهداف خودش یعنی برابری جنسیتی، عدالت و رفاه بیشتر، نرسید! حدود یک سال بعد از انقلاب، ویدیویی از عاشِه اَلجِبِل، خواننده محبوب منتشر شد که در اون، تعداد زیادی مرد، این زن سودانی رو مورد آزار و اذیت قرار دادن! این اولین بار بود که چنین اتفاقی در اَنظارِ عمومی سودان میافتاد و همین موضوع، مردم رو به فکر فرو برد!
سوء استفاده از حقوق زنان سودانی توسط قدرتهای امپریالیستی
متاسفانه خیلی زود عده زیادی از خانمهای سودانی متوجه شدن که مورد سوء استفاده قرار گرفتن و انقلاب اونا چیزی بیشتر از یه وسیله برای قدرتهای امپریالیست نبوده! چراکه عملکرد دولت غربگرای سودان، منجر به بدتر شدن وضع زندگی مردم خصوصاً زنان این کشور شد. امروز و در سال 2024، سیاست آمریکا و غرب به تشدید درگیریهای داخلی سودان و تجهیز گروهکهای مسلح تعلق گرفته. اتفاقاتی که از یه طرف منابع نفت و طلای سودان رو براحتی در اختیار غربیها قرار داده، و از طرف دیگه، این کشور رو بعد از جداییِ مناطق جنوبی در سال 2011، با خطر تجزیهِ دوباره روبهرو میکنه! زنان و دختران سودان برای رسیدن به برابری و آزادی، کلی هزینه دادن، ولی در نهایت همهچیز طوری پیش رفت که دولتهای خارجی میخواستن! اتفاقی که بارها توی کشورهای دیگه تکرار شده و بیشترین آسیب رو به زنان زده. به نظر شما، وقتش نرسیده که مردم دنیا متوجه سناریوی سوءاستفاده از حقوق زنان بشن و جلوی این دومینوی نفرتانگیز بایستن؟!
بدون دیدگاه