لوئیس پری و پرونده‌ای علیه انقلاب جنسی

معرفی کتاب «The Case Against the Sexual»

خانم لوئیس پری، روزنامه‌نگار، فعال و نویسنده بریتانیایی‌ است که آثار او در رسانه‌های مختلفی از جمله اسپکتیتور، دیلی میل و نیو استیتسمن منتشر می‌شود. وی نویسنده کتاب بحث‌بر‌انگیز «پرونده‌ای علیه انقلاب جنسی (The Case Against the Sexual Revolution)» است که توسط انتشارات پولیتی دانشگاه کمبریج، انتشاراتی که به دست دو اندیشمند مطرح حوزه علوم سیاسی و جامعه‌شناسی -دیوید هلد و انتونی گیدنز- در غرب بنیان‌گذاری شد، منتشر گشته است. کتاب چالشی پری به سرعت در سال 2022 به یکی از کتاب‌های پرفروش سال بریتانیا و چراغ راهی جدید برای جامعه و زنان، برای دست و پنجه نرم کردن با مسائل جنسی قرن 21 تبدیل شد.

کتاب «The Case Against the Sexual»

افشای پیامدهای منفی انقلاب جنسی

در کتاب «پرونده‌ای علیه انقلاب جنسی» خانم پری پیامد‌های انقلاب جنسی را برشمرده و استدلال می‌کند که فمینیسمِ برای زنان پیامد‌های منفی زیادی داشته و اکنون زمان آن رسیده پارادایم و اندیشه‌ای شکل گیرد که در آن منافع، خواسته‌ها و رضایت واقعی زنان در کانون توجه قرار گیرد. وی همچنین اعتقاد دارد فمینیسم لیبرال در مسائل جنسی، ادامه‌دهنده تفکر سرمایه‌داری بوده و در واقع به خدمت سرمایه‌داری در آمده است.
وی منتقد رابطه جنسی بدون تعهد (Hook-up culture/ One night stand etc…) و روش‌های موثر پیشگیری از بارداری می‌باشد، چراکه ابداع قرص‌های ضدبارداری هراس زنان از بارداری ناخواسته را کاهش داده و باعث شده روابط‌ جنسی متعدد و متنوعی که محبوب بسیاری از مردان است، متداول گردد. به باور پری استاندارد‌های زیبایی جدید که توسط رسانه و جریان‌های فمینیستی ترویج می‌شود، مانند تزریق ژل به لب و … نیز با هدف تبدیل کردن زنان به کالای جنسی ترویج می‌شوند.
همچنین در این کتاب، مفهوم «رضایت» در رابطه جنسی که به موجب آن هر نوع رابطه جنسی نامناسب، آسیب‌زا، خشن و… مشروع شمرده می‌شود، نیز مورد نقد قرار می‌گیرد. رضایت یکی از مباحث و باورهای بنیادین فمنیسم لیبرال است که پری نوک پیکان انتقاد‌های خود را به آن نشانه می‌رود. در همین راستا پری اندیشمندانی نظیر ژان پل سارتر، ژاک دریدا، لویی آلتوسر، رولان بارت، سیمون دوبوار، ژیل دلوز، فلیکس گاتاری و میشل فوکو را به خاطر حمایت‎‌شان از قانونی‌سازی ازدواج با کودکان در فرانسه، به شدت نقد می‌کند. شاید به همین خاطر مجله آتلانتیک کتاب وی را “کفر آمیز”، و گاردین آن را “جسورانه و مهم” معرفی می‌کنند.

تبدیل شدن زنان به کالای جنسی (1)
تبدیل شدن زنان به کالای جنسی

تحول فکری لوئیس پری

این نکته نیز حائز اهمیت است که خانم پری زمانی که در مقطع کارشناسی رشته انسا‌ن‌شناسی در دانشگاه لندن تحصیل می‌کرد، از فمینیسم لیبرال و انقلاب جنسی حمایت نموده است. همان نسخه از فمینیسم که تایید‌کننده ‌رابطه جنسی آزاد، پورن و این اندیشه که فحشا نیز یک نوع شغل (Sex work is work) است. اما همان‌طور که پری در کتاب بیان نمود، وی پس از فارغ التحصیلی و کار کردن در یک مرکز مقابله با بحران تجاوز جنسی، متحول شد و به روشنگری در زمینه انقلاب جنسی و… پرداخت. نکته دیگر آنکه وی از یک سو شدیداً فمنیسم لیبرال و اباحه‌گری را نقد می‌کند، و از سوی دیگر با روایت‌های افراطی ‌محافظه‌کارانه ضد زن که نیاز جنسی را امری بد و سرکوب‌گر تلقی می‌کردند، نیز مخالفت می‌کند و در واقع یک موضع میانه‌‌ اتخاذ می‌نماید.
فیلیس کسلر (Phyllis Chesler)، فمینیست، روان‌شناس و نویسنده کتاب معروف «زنان و جنون» درباره این کتاب می‌نویسد: «این کتاب درخشان، با پردازش و نثر بی‌نظیر خود فراخوانی به یک ضدانقلاب جنسی است. چیزی مثل پاشیدن آب یخ روی چهرۀ فردی که در میانۀ کابوسی شبانه دست‌وپا می‌زند.»
لوئیس پری محقق و روزنامه‌نگار جسور، توانسته است ارزش‌هایی که به عنوان ارزش‌های غالب و محبوب جلوه داده می‌شوند را با استنادات علمی و با یک عقلانیت صریح و بی‌پرده، به باد نقد زیر سوال ببرد. پری می‌گوید: «بر ماست که بار دیگر بر مبنای کرامت نسبت به همدیگر رفتار کنیم. مهمانی -انقلاب جنسی و فمنیسم لیبرال- به پایان رسیده است: زنده‌باد عشق، فضیلت، تعهد و مهربانی.»

پیشنهاد ما:

دختران در انگلستان آزاد نیستند!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *