پورنوگرافی و تبدیل زنان به کالای جنسی
قاچاق انسان و تبدیل زنان به کالا
استفاده ابزاري از زيبايي جسمی زنان در جهت منافع صاحبان سرمايه، همان بردهداري و تجارت جنسي است. واضحترين شكل آن را در تغيير سبك زندگي ملل ديگر و تلاش برای نابودی و نفوذ به سنت و فرهنگهاي مبتني بر اخلاق و مذهب جوامع با ابزار تبليغات اغواكننده و مصرفگرایی هدفمند و رونق پورنوگرافی و فيلمهاي پورن و غير اخلاقي مشاهده ميكنيم. اين همان خشونتي است كه عليه كرامت و نجابت زنان به کار برده ميشود.
متأسفانه در دنیای ما «جنسیت» مانند بسیاری از پدیدههای دیگر به صورت کالایی تجاری در آمده و وسیلهای برای کسب سود بسیاری از افراد شده است. حتی شخصیت بخشی از زنان در بازار خودفروشی، تحقیر میگردد. در این بین نگاه منحط کشورهایی با اندیشه غربی به زن، باعث شده تا زنان به عنوان ابزاری برای تجارت جنسی در قالب فیلمها و کلیپها واقع شوند. در ادامه نمونههایی از فراگیری این موضوع در سراسر جهان را میخوانید!
گستردگی صنعت پورنوگرافی در فضای اینترنت
پورنوگرافی اینترنتی حدود 20 درصد از کل فروش تجارت الکترونیک سالانه در ایالات متحده را تشکیل میدهد و اغلب قربانیان این صنعت نیز زنان هستند. درآمد جهانی پورنوگرافی در سال 2006 حدود 97 میلیارد دلار بود.1 مجله «قلمرو دیجیتال» به گزارشی در رابطه با وضعیت پورنوگرافی در سطح جهان میپردازد. بخشی از این گزارش به این شرح است:
- 12 درصد سایتهای اینترنتی را سایتهای مربوط به پورنوگرافی تشکیل میدهند.
- در هر ثانیه 30 هزار نفر در حال تماشای پورن هستند.
- 40 میلیون آمریکایی به صورت معمول از تماشاگران سایتهای پورن هستند.
- بیشتر تماشاگران فیلمهای پورن را آقایان 18 تا 24 سال تشکیل میدهند.
- 25 درصد از تمام جستجوهای اینترنتی را سایتهای پورن تشکیل میدهند.
- 35 درصد از تمام محتوای دانلود اینترنت را محتوای پورن تشکیل میدهد.
- روزانه بیش از 100 هزار جستجو در رابطه با محتوای «پورن کودکان» انجام میگیرد.2
رونق پورنوگرافی و صنعت تجارت جنسی در کره جنوبی
حتی این موضوع در دیگر کشورهای جهان نیز رواج دارد. مجمع جهانی اقتصاد اخیراً کره جنوبی را در رتبه 116 از 144 کشور در برابری جنسیتی قرار داده است. در یک نظرسنجی از 2000 مرد کره جنوبی توسط مؤسسه جرمشناسی کره، نزدیک به 80 درصد گفتند که از نظر جسمی یا روانی یک دوست دختر را مورد آزار و اذیت قرار دادهاند. یک نظرسنجی در سال 2015 از 500 نفر توسط وزارت برابری جنسیتی و خانواده نشان داد که بیش از 78 درصد از قربانیان آزار جنسی، در محل کار این موضوع را تحمل میکردند و اغلب معتقد بودند که اگر شکایت کنند کمکی دریافت نمیکنند.3
استفاده از دوربین جاسوسی یکی از موارد نقض حقوق زنان در کره جنوبی است. تلفن همراه تنها یک ابزار برقراری تماس نیست؛ بلکه میتواند یک دوربین جاسوسی باشد. این وسیله میتواند با اندازهای کوچک در اشیاء روزمره پنهان شود و خرید آنها برای هر کسی میسر است. طبق تخمینهای پلیس، بین سالهای 2013 تا 2017، سالانه بیش از 6000 مورد دوربین جاسوسی وجود داشته است؛ اما تعداد واقعی آنها احتمالاً بسیار بیشتر است.4 در 9 ژوئن 2018، حدود 22000 زن کرهای در خیابانهای سئول راهپیمایی کردند. این اعتراض -که بنا بر گزارشها، بزرگترین اعتراض زنان در تاریخ کره جنوبی است- بر گسترش «دوربینهای جاسوسی» متمرکز بود. دوربینهای کوچکی که برای تجاوز به حریم خصوصی زنان استفاده میشد و از اندام جنسی آنها در توالتها، برای پخش در فضای مجازی فیلم میگرفت. فعالان میگویند که دولت این موضوع را مگر در مواردی نادر جدی نمیگیرد.5
اگر تا اینجا این مطلب براتون جالب بوده، بهتون پیشنهاد میکنم مطالعه مقاله “چالش های پیچیده زنان در کره جنوبی” رو از دست ندید!
قاچاق زنان و کودکان به عنوان کالای جنسی
انجمن روانشناسان آمریکا در گزارش سال 2017 خود به مسئله قاچاق زنان در آمریکا پرداخت. گزارش به این نکته اشاره کرد که علیرغم اینکه پسران و مردان نیز قربانی قاچاق انسان هستند، اما اکثریت افرادی که به دلیل کار و تجارت جنسی قاچاق میشوند، زنان و دختران هستند. زنان و دختران قاچاق شده با میزان بالایی از خشونت جسمی و جنسی، از جمله قتل و شکنجه، سوء استفاده، شرایط وحشتناک کار و زندگی و محرومیت شدید هنگام حمل و نقل مواجه هستند. مشکلات جدی روانی ناشی از قاچاق، از جمله اضطراب، افسردگی، خودزنی، خودکشی و اعتیاد به مواد مخدر و الکل از جمله تبعات قاچاق زنان در غرب است.6
طبق گزارش جدید دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد(UNODC)، اکثریت قریب به اتفاق تمام قربانیان قاچاق انسان -حدود 71 درصد- زنان و دختران و یک سوم آنها کودکان هستند. گزارش جهانی سال 2016 این دفتر، دادهها را بر اساس جنسیت تفکیک کرده و دریافته که زنان و دختران معمولاً با هدف ازدواج اجباری و بردگی جنسی قاچاق میشوند. 77 درصد از دختران نوجوان قربانی قاچاق جنسی، در سنین بزرگسالی تبدیل به ارائهدهندگان خدمات روسپیگری میشوند.7
آمار تکاندهنده قاچاق دختران و کودکان
مرکز حقوق تولید مثل جهانی در گزارشی که در رابطه با موضوع قاچاق زنان منتشر کرد، با اشاره به در دست نداشتن آمار کافی در رابطه با این جرم، به برخی از یافتههای تحقیقاتی جدید اشاره کرد:
- سالانه حدود 4 میلیون زن و دختر در سراسر جهان خریداری یا فروخته میشوند؛ یا به روسپیگری، بردگی و یا ازدواج اجباری وادار میشوند.
- سالانه حدود 45 تا 50 هزار زن به ایالات متحده آمریکا قاچاق میشوند.
- فقط در اروپای غربی، سالانه حدود 500000 زن و دختر از کشورهای در حال توسعه و کشورهای دارای اقتصاد داخلی به عنوان برده تجارت میشوند.
- در 30 سال گذشته، حدود 30 میلیون نفر قربانی سوء استفادههای جنسی، زنان و کودکان در کشورهای آسیا بودهاند.
- دختران 13 ساله (عمدتاً از آسیا و اروپای شرقی) به عنوان «عروس سفارش پستی» قاچاق میشوند. در بیشتر موارد، این دختران و زنان ناتوان، منزوی و در معرض خطر خشونت هستند.8
خیریه جهانی کودکان در آمار شوکآوری در رابطه با قاچاق کودکان در سطح جهان به این نکته اشاره کرده است که 66 درصد از قربانیان قاچاق کودکان، دختران هستند. همچنین 99 درصد قربانیان قاچاق شده برای سوءاستفادههای جنسی، زنان و دختران میباشند.9 به گزارش خبرگزاری آمریکای امروز(USAToday) بیش از 4 میلیون قربانی تجارت جنسی در سطح جهان وجود دارد. یک مطالعه از سازمان بینالمللی کار در سازمان ملل تخمین زده است که 3.8 میلیون بزرگسال و 1 میلیون کودک قربانی استثمار اجباری جنسی در سال 2016 در سراسر جهان شدهاند. اکثریت قریب به اتفاق قربانیان قاچاق جنسی، زنان و دختران هستند. سازمان بینالمللی کار تخمین زده است که 99٪ بزرگسالان و کودکانی که مجبور به بهرهبرداری جنسی شدهاند، زن هستند. یک نفر از هر 7 نفر قربانی تجارت جنسی در ایالات متحده در سال 2018 کودک است.10
کمپین «دنیای بدون استثمار»
کمپین «دنیای بدون استثمار» یک مجموعه از سازمانها و افراد است که به دنبال پایان دادن به قاچاق انسان و بهرهکشی جنسی هستند. این مجموعه در گزارش سال 2020 خود به گوشهای از آمار عجیب بهرهکشی و تجارت جنسی در ایالات متحده آمریکا پرداخته است. بخشی از این آمار بدین شرح است:
- 1220 مورد قاچاق انسان در سال 2015 به آژانسهای اجرای قانون ایالتها گزارش شده است. از این موارد ، 81٪ مربوط به قاچاق جنسی و 19٪ مربوط به قاچاق نیروی کار بوده است.
- در سال 2014 ، حدود 570 کودک به جرم تن فروشی دستگیر شدند که 75 نفر از آنها زیر 15 سال بودند. میانگین سنی ورود دختران در تجارت جنسی که در یک مطالعه 2015 برآورد شده است، برابر با 14 سال است. برای بسیاری از کودکان در مطالعات دیگر، سن اولین بهرهکشی 11 سال یا کمتر از آن بود.
- 92 درصد از زنان قاچاق شده، مورد خشونت جسمی مانند تیر خوردن، خفه شدن، سوزاندن، ضرب و شتم، چاقو خوردن و… قرار گرفتهاند. 42٪ از آنها حداقل یک بار اقدام به خودکشی کردهاند.
پایتخت روسپیگری در نیمکره غربی جهان!
کشور کاستاریکا به «پایتخت روسپیگری در نیمکره غربی جهان» معروف است. سالانه حدود ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ کودک بین ۱۲ تا ۱۷ سال در تجارت جنسی کاستاریکا مورد استثمار قرار میگیرند. تحقیقات نشان میدهد که این کشور هر ساله پذیرای ۵۰۰۰۰ گردشگر جنسی است، که از این تعداد حدود ۶۰۰۰ نفر به طور خاص به دنبال کودکان هستند. از آنجایی که رابطه جنسی با افراد زیر سن قانونی در ایالات متحده ممنوع است، برخی از آمریکاییها صرفاً برای این منظور به کاستاریکا پرواز میکنند. جوانانی که مجبور به این تجارت میشوند معمولاً از خانههای فقیرنشین هستند و بسیاری از آنها قربانی آزار جسمی یا روحی در خانه بودهاند. صنعت گردشگری جنسی کودکان در این کشور ناشی از فقر، سوء مصرف مواد، بیسوادی و اعتماد به نفس پایین است. متأسفانه، قوانین همیشه به اندازه کافی سختگیرانه نیستند تا حمایت از این کودکان را تضمین کنند.11
نقش پررنگ محتوای پورنوگرافی در افزایش جرائم جنسی
ناگفته پیداست که محتوای پورنوگرافی آسیبهای روحی، روانی و جسمی بسیاری برای مشتریان و مصرفکنندگان دارد. تشدید غیرطبیعی غرایز جنسی و ایجاد توهمات ذهنی جزئی از این آسیبها و بیماریها است. در واقع کمپانیهای بزرگ فعال در این صنعت، با تولید محتوای غیراخلاقی در حال کمک کردن به افزایش جرائم جنسی از طریق بر هم زدن توازن نیازهای جنسی افراد هستند. به گواه روانشناسان و جامعهشناسان، میتوان ریشه بسیاری از رفتارهای بیمارگونه جنسی را در محصولات و خروجی صنعت پورنوگرافی جستجو کرد.
بدون دیدگاه