دکتر جاش سرتی و سوءاستفاده از اروتیک
در تاریخ 9 دی سال 1402، ناگفتههای صورتی با آقای دکتر جاش سرتی، استادیار دانشگاه واشنگتن غربی، مصاحبهای برگزار کرد. در واقع این مصاحبه در ارتباط با کتاب ایشان “سواستفاده از اروتیک: نظامیسازیِ مسائل و تمایلات جنسی در آمریکای پساجنگ جهانی دوم (Abuses of the Erotic: Militarizing Sexuality in the Post-Cold War United States)”، نتیجه سالها پژوهش و تدریس وی، انجام شد.
سرتی در سال 2006 کارشناسی خود را در رشته “زنان، جنسیت، و مطالعات جنسی” از کالج ترینیتی دریافت و سپس ارشد خود را در سال 2007 در رشته “جنسیت و صلحسازی” از دانشگاه صلح سازمان ملل متحد و در نهایت دکتری خود را در سال 2014 در رشته “مطالعات جهانی جنسیت” از دانشگاه بوفالو آمریکا دریافت نمود. “تمایلات جنسی، نژاد، و جنسیت در تاریخ مدرن ایالات متحده” حوزههای مطالعاتی مورد علاقه وی را پوشش میدهند.
معرفی کتاب سوءاستفاده از اروتیک
کتاب آقای سرتی حول محور “نظامیسازی جنسیت (Militarizing Sexuality)” به چگونگی استفاده دولت آمریکا از مسائل زنان و مسائل جنسی جهت توجیه و مشروعسازی جنگهای امپریالیستی و استعماری خود، میپردازد. کتاب توضیح میدهد که ایالات متحده پس از پایان جنگ سرد و سقوط شوروی، ماهیت و ابزارهای مداخلات خود را با توجه به اقتضائات روز، از مبارزه و مهار کمونیسم تغییر داد و از حقوق بشردوستانه، حقوق زنان و مسائل جنسی جهت مداخلات نظامی خود در سایر قارهها و کشورها استفاده کرد.
فصل اول، خشونت و استفاده از آن توسط دولت آمریکا
فصل اول کتاب، به طور خاص به خشونت و استفاده از آن توسط دولت آمریکا میپردازد. به بدوی و وحشی جلوه دادن مردان محلی، برای مثال مردان افغان و عراقی، و قهرمان جلوه دادن مردان منجی آمریکایی که هدفشان رهاسازی زنان مسلمان از چنگ مردان مسلمان است، میپردازد. همچنین بر خدمت عظیم و همدستی جنبش فمنیسم با امپریالیسم و استعمار نو آمریکا تمرکز میکند.
فصل دوم، نهادینهشدن خشونت در جامعه آمریکا
نکته جالب توجه دیگر که در فصل دوم مورد بررسی قرار میگیرد، این است که درون خود آمریکا و ارتش این کشور، خشونت به مرور زمان افزایش پیدا میکند و زنان آمریکایی قربانی خشونت و تجاوز جنسی سربازان و مردان آمریکایی میشوند. البته این ویژگی مردان آمریکایی از طریق فرآیند جامعهپذیری در درون آنها نهادینه میگردد. در واقع خشونت با تار و پود جامعه آمریکایی یکی شده است.
فصل سوم، برخورد متناقض آمریکا با همجنسبازی
فصل سوم کتاب به استفاده دولت آمریکا از مسائل مربوط به همجنسبازی میپردازد و توضیح میدهد که آمریکا چگونه زمانی سرآمد قوانین و سیاستهایی علیه همجنسبازی بود، اما به استفاده از این مسائل جهت منافع امپریالیستی خود سود بُرد!
فصل چهارم، نظامیسازی زاد و ولد
فصل چهارم نیز به نظامیسازی زاد و ولد میپردازد؛ این اصطلاح جهت توضیح فرآیندی است که از طریق آن نیازها و خواستههای قوای مسلح ایالات متحده تعیین میکند که انسانها چه زمانی، چگونه و هر چند وقت یکبار اجازه دارند تولید مثل کنند. تولید مثل به طور فزایندهای در جزایر مارشال نظامیسازی شد و صدمات فراوانی به مردمان این منطقه، به خاطر آزمایشات هستهای آمریکا، وارد شد که در کتاب به تفصیل توضیح میدهند. ما در مصاحبه خود با دکتر سرتی، درباره موضوعات زیر با ایشان گفتوگو کردیم که بزودی محتوای آن را نیز در اختیار شما خواهیم گذاشت: استفاده از مسئله جنسیت به عنوان ابزار برای سیاست خارجی، غفلت مردم آمریکا، استفاده از احساسات مردم آمریکا توسط دولت، خاصیت انتشار سریع دروغ در کل دنیا و دشواری مقابله با آن، فمنیسم چاشنی اصلی و عنصر صورتیساز دروغها و جنایات ایالات متحده، مسئله زنان عضوی جداییناپذیر از سلاحهای تبلیعاتی آمریکا در مداخلات خارجی، خانه زن آمریکایی زندان زن آمریکایی، مرد آمریکایی دارای یک روحیه و خلق خشونتطلبانه که فرآیند جامعهپذیری آن را در مردان نهادینه میکند، آزادی و استفاده از آزادی به عنوان شعار، قربانی شدن نهاد خانواده و جایگاه مادر در گرداب سرمایهداری. همچنین دکتر سرتی در انتهای صحبت خود، به دختران ایرانی هشدار داد که «به قدرتهای بزرگ توجه کنید، ببینید چقدر حرفشان با عملشان یکی است. شعارهای اعطای آزادی خیلی قشنگ و خوب است؛ اما در حقیقت، آنها به وعده خود عمل نمیکنند!»
بدون دیدگاه